BA Autoverzekering dekt meer dan u denkt

In België staan momenteel meer dan 5,7 miljoen personenwagens geregistreerd. Dat is ongeveer één wagen per 2 inwoners. Met zulke aantallen gaat er natuurlijk wel eens wat mis. Een ongeluk met schade! Om in zulke gevallen de afwikkeling van de schade te bevorderen, heeft de Belgische overheid de BA auto verzekering verplicht gemaakt. Dit geldt voor alle auto-eigenaren met een auto op de openbare weg. Vervelende ‘Amerikaanse’ situaties worden daarmee voorkomen, waar velen (1 op 7!) onverzekerd rondrijden, terwijl ze eventuele schades niet altijd kunnen betalen. In ieder geval een geruststelling. Maar wat dekt een BA autoverzekering, of juist niet?

Dekkingen van de BA Auto

De BA autoverzekering (burgerlijke aansprakelijkheid) verzekert de aansprakelijkheid van de bestuurder van een auto. Vanwege het woordje ‘aansprakelijkheid’ keert deze niet alleen de schade aan het andere voertuig uit, maar alles waarvoor u aansprakelijk bent. Rijdt u per ongeluk tegen een gevel of verkeerslicht op, dan is dat ook gedekt. Raakt iemand door uw toedoen gewond dan geeft de verzekering ook dekking. Zowel voor materiële en lichamelijke schade van slachtoffers.

Maar! De keerzijde van het woord aansprakelijkheid is dat eigen schade niet gedekt is. Dus eigen verwondingen en de schade aan uw auto worden niet vergoed. Voor die gevallen zijn de omniumverzekering en de bestuurdersverzekering in het leven geroepen. Vooral een omniumverzekering kan erg goed uitkomen zijn. Een bestuurdersverzekering vergoedt de lichamelijke schade van de chauffeur. Echter, medische kosten worden ook al gedekt door het ziekenfonds. Een bestuurdersverzekering valt daarom alleen te overwegen als een vergoeding voor blijvende invaliditeit, arbeidsongeschiktheid (inkomensverlies) of overlijden wenselijk is.

Autoverzekering vergelijken

Op onze website kan u vlot autoverzekeringen vergelijken en offertes aanvragen. Uiteraard is dit geheel gratis. Het aanvragen van offertes kan ook eenvoudig via het onderstaande overzicht. Wij raden altijd aan om minimaal twee offertes aan te vragen, om te kunnen vergelijken. Wellicht heeft u ook nog meer vragen? Hoe kan ik een autoverzekering opzeggen. Of wanneer kan ik het beste voor een omniumverzekering kiezen?