Veel voorkomende vragen over brandverzekeringen…

Is een brandverzekering verplicht?

Een brandverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel bijna altijd verplicht door de hypotheekverstrekker of de verhuurder. Wij leggen daarom de brandverzekering aan u uit. Zo kan u een doordachte keuze maken.

>> Wanneer een Brandverzekering

Hoe kan ik mijn huidige brandverzekering opzeggen?

Als u een nieuwe brandverzekering wilt afsluiten, is het natuurlijk ook van belang om uw huidige brandverzekering op te zeggen. U moet daarbij wel met een aantal zaken rekening houden. Wij hebben tevens een voorbeeld opzegbrief voor u.

>> Opzeggen huidige brandverzekering

Geeft een brandverzekering bescherming bij inbraken?

De diefstalverzekering zit niet standaard bij de brandverzekering, maar is een optie. De waarborg diefstal kan zeker handig zijn. Niet alleen tegen inbraken…

>> Meer over de diefstalverzekering

Onderzoek

Als vergelijker van verzekeringen doen wij ook regelmatig onderzoek naar verzekeringen en de verzekeringsmarkt.

De uitkomsten daaruit stellen ons in staat om betere vergelijkingen voor u op te stellen.

Daarom willen wij u graag vragen om de volgende vraag te beantwoorden, als ze voor u van toepassing is.

Als u deelneemt, kan u ook de resultaten zien.

Als u op zoek bent naar een nieuwe brandverzekering: Wat is de reden daarvoor?

Zo werkt het vergelijken van Brandverzekeringen

De goedkoopste brandverzekering is zeker niet altijd de beste keuze: kwaliteit en de mogelijke opties zijn ook erg belangrijk. Verzekering-vergelijken.be heeft een Top-5 samengesteld uit de grotere verzekeringsmaatschappijen. Vergelijk brandverzekeringen op basis van de belangrijkste kenmerken. Omdat de premie van meerdere factoren afhangt, raden wij aan om minimaal twee offertes aan te vragen. Het aanvragen van een offerte is geheel gratis.

Opties brandverzekering

De meeste verzekeraars bieden extra opties aan bij de standaard brandverzekering. Welke opties dat zijn, verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Bij DVV verzekeringen kan u de brandverzekering o.a. uitbreiden met een diefstalverzekering, optie-tuin, optie franchise (lager eigen risico) en rechtsbijstandsverzekering.

Bij Touring verzekeringen kan u de brandverzekering ook uitbreiden met een diefstalverzekering en daarnaast met een Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Privéleven (familiale verzekering).

Veelgebruikte verzekeringstermen

Vaak gebruiken verzekeringsmaatschappijen moeilijke verzekeringstermen en vakjargon. Wij helpen u graag bij het leren begrijpen en doorgronden van veel voorkomende en lastige verzekeringsbegrippen.