Brandverzekering opzeggen

U wilt uw huidige brandverzekering opzeggen? Dan moet u met een aantal zaken rekening houden. U kunt uw huidige brandverzekering opzeggen en overstappen naar een andere verzekering. Hieronder een aantal zaken op een rij:

Wanneer kan ik een brandverzekering opzeggen?

U kunt een brandverzekering opzeggen op de jaarlijkse vervaldag van uw polis. Belangrijk: dit moet u altijd minstens drie maanden (!) voor de vervaldag doen. Dit is een Koninklijk besluit. Stel uw vervaldag is op 1 september, dan moet uw brief voor 1 juni zijn verstuurd naar de verzekeraar. Doet u dat niet, dan wordt de overeenkomst opnieuw met een jaar verlengd.

Voorbeeldbrief opzeggen brandverzekering

U moet een aangetekende brief sturen naar uw verzekeraar. Niet naar uw makelaar. Download hier een voorbeeldbrief hoe u kunt opzeggen:
Download

Andere brandverzekering?

Als u uw huidige brandverzekering opzegt, moet u in de meeste gevallen op zoek naar een nieuwe brandverzekering.

Hoewel een brandverzekering niet wettelijk verplicht is, wordt een brandverzekering meestal verplicht gesteld door uw hypotheekverstrekker of de verhuurder.

Via onze site kan u op een snelle manier brandverzekeringen vergelijken. Hieronder vindt u kort samengevat wat de voornaamste voordelen en opties van de verschillende verzekeraars zijn. Laat nu gratis een of meerdere brandverzekering simulaties uitvoeren, om de beste prijs en de beste opties te bereiken.