inbraak

Wat is het nut van een diefstalverzekering?

De diefstalverzekering zit niet standaard bij de brandverzekering, maar is een optie. De diefstalverzekering kan zeker handig zijn. Niet alleen tegen inbraken! Want verzekeraars zoals DVV en Touring bieden ook dekking in het buitenland, bij diefstal op straat, of uit uw hotelkamer.

Dekking van de diefstalverzekering

De diefstalverzekering vergoedt de waarde van uit uw woning gestolen goederen, en tevens inbraakschade of schade door vandalisme aan de woning en de inboedel.

  • Hoe wordt de waarde vastgesteld?
    De meeste verzekeraars werken met een eenvoudige vragenlijst, waarmee bij aanvraag van de verzekering de waarde van de inboedel snel vastgesteld kan worden.
  • Hoe zit het dan met mijn kostbare verzameling?
    In specifieke gevallen waarvoor de dagwaarde niet representatief is, zoals bijvoorbeeld een kostbare verzameling modeltreinen, dient een aparte opgave gemaakt te worden. Deze goederen worden dan extra verzekerd opgenomen.

Ook bescherming op straat of op uw vakantieadres!

De diefstalverzekeringen van DVV en Touring bieden ook dekking op straat, bij een diefstal of overval met geweld. Voor de gestolen spullen, maar ook voor de eventuele medische kosten. Tevens zijn uw spullen gedekt bij voorlopige huisvesting, dus ook op uw vakantieadres, bijvoorbeeld de hotelkamer.

Korting behalen met preventie of gedeeltelijke dekking

U kan een korting op uw premie behalen als u maar een gedeelte van de inboedel verzekert. Dit kan een slimme keuze zijn, want dieven nemen namelijk zelden alles mee.

Ook bieden veruit de meeste verzekeraars, waaronder DVV en Touring in de meeste gevallen, een korting aan, als u uw woning elektronisch beveiligt met een goedgekeurd antidiefstal alarm.

Vraag gratis offertes aan

Op onze site kan u snel brandverzekeringen vergelijken en gratis offertes aanvragen. Het gratis aanvragen van offertes kan ook via het onderstaande overzicht. Het overzicht geeft per verzekering aan wat de belangrijkste kenmerken zijn en opties. Wij raden altijd aan om minimaal twee offertes aan te vragen voor een goed vergelijk.