auto blauw autoverzekering

Goedkope autoverzekering

Goedkope autoverzekering: Kijk naar de waarborgen

Wilt u een goedkope autoverzekering? Het belangrijkste is dan om te kijken naar het soort verzekering en de waarborgen. Op hoofdlijnen kunt u kiezen uit de drie verzekeringen BA-autoverzekering, de mini omniumverzekering en de all-risk Omniumverzekering. Over het algemeen geldt: Als uw auto meer dan 10 jaar oud is, kunt u het beste kiezen voor de BA-autoverzekering. Bij de (mini) omniumverzekering betaalt u anders relatief veel premie voor een auto die al veel van zijn waarde verloren heeft. De BA-autoverzekering die als verplicht minimum geldt, is de goedkoopste autoverzekering. Bij de Mini Omnium en de Omniumverzekering betaalt u meer premie omdat ze meer waarborgen bieden.

Goedkope autoverzekering: Bouw schadevrije jaren op

Het voorkomen van schade is misschien wel de beste manier om aan een goedkope autoverzekering te komen. U bouwt dan automatisch schadevrije jaren op wat al rap leidt tot een flink lagere verzekeringspremie. Onvoorzichtig rijden, leidt eerder tot een ongeluk, waarna u terugvalt in het aantal schadevrije jaren. Minder schadevrije jaren resulteren in een hogere verzekeringspremie en dus een duurdere verzekering.

Goedkope autoverzekering: Overweeg een goedkopere auto

Uiteraard ligt dit voor de hand, maar met een duurdere auto betaalt u meestal ook meer premie voor uw autoverzekering. Reparaties aan duurdere voertuigen zijn namelijk duurder dan aan goedkopere. Wilt u dus een goedkope autoverzekering? Kies dan voor een goedkopere auto. U betaalt dan flink minder premie. Zo kan u bijvoorbeeld een kleinere auto overwegen en dit aanvullen met de huur van een grotere auto voor weekends, verhuizingen, of een vakantie met de familie. Of opteer gelijk voor een tweedehands auto in combinatie met een BA-verzekering.

Goedkope autoverzekering via verzekering-vergelijken.be

Bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering? Op onze website kan u snel de beste autoverzekeringen vergelijken en gratis simulaties laten uitvoeren. Het unieke van onze werkwijze is, dat een simulatie via de website van de verzekeraar zelf loopt. Alle informatie is daardoor actueel. Daar kunt ook alles rustig nalezen en eventueel de klantenservice benaderen voor aanvullende vragen. Het aanvragen van offertes kan ook via het onderstaande overzicht. Het overzicht geeft per verzekering aan wat de belangrijkste voordelen zijn. Wij raden altijd aan om minimaal twee offertes aan te vragen, om tot een vergelijk te komen.