Veel voorkomende vragen over autoverzekeringen…

Wanneer is een omniumverzekering aan te raden?

Soms is een omniumverzekering erg nuttig. Maar te veel verzekeren is niet nodig en zonde van uw geld. Wij leggen daarom de omniumverzekering aan u uit. Zo kan u een bewuste keuze maken.

>> Omniumverzekering

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb?

Hoeveel schadevrije jaren u heeft vindt u op uw polisblad. Bij twijfel? De schadeattest opvragen kunt u nu eenvoudig en veilig online doen.

>> Lees verder over het opvragen van schadevrije jaren

Wat valt er onder de BA autoverzekering?

Een BA autoverzekering is verplicht als u eigenaar bent van een voertuig. Voor extra zekerheid kan u een omniumverzekering afsluiten, maar soms is dat niet nodig.

>> De BA autoverzekering

Onderzoek

Als vergelijker van verzekeringen doen wij ook regelmatig onderzoek naar verzekeringen en de verzekeringsmarkt.

De uitkomsten daaruit stellen ons in staat om betere vergelijkingen voor u op te stellen.

Daarom willen wij u graag vragen om de twee vragen hiernaast te beantwoorden, als ze voor u van toepassing zijn.

Als u deelneemt, kan u ook de resultaten zien.

Als u op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering: Wat is de reden daarvoor?
Als u een vervoermiddel heeft: Hoe is deze verzekerd en hoe oud is het voertuig?

Alles over autoverzekeringen vergelijken

Als u een voertuig aanschaft, bent u verplicht om minimaal een BA autoverzekering af te sluiten. Daarboven staan de mini-omniumverzekering en de omniumverzekering. De premie van autoverzekeringen kan af hangen van veel factoren, maar de belangrijkste zijn: Merk en type voertuig, leeftijd van het voertuig, aantal schadevrije jaren en uw leeftijd.

Door rekening te gaan houden met deze factoren heeft u ook binnen afzienbare tijd een goedkope autoverzekering.

Zo werkt het vergelijken van Autoverzekeringen

De goedkoopste autoverzekering is zeker niet altijd de beste keuze: kwaliteit is uiteraard ook erg belangrijk. Verzekering-vergelijken.be heeft een Top-5 samengesteld uit de grotere verzekeringsmaatschappijen. Vergelijk autoverzekeringen op basis van de belangrijkste kenmerken. Omdat de premie van meerdere factoren afhangt, raden wij aan om minimaal twee offertes aan te vragen. Het aanvragen van een offerte is geheel gratis.

Uw huidige autoverzekering opzeggen

Een BA autoverzekering is verplicht in België als u een auto bezit. Maar misschien heeft u al een nieuwe autoverzekering afgesloten? Dan wilt u natuurlijk uw huidige autoverzekering opzeggen. Uw autoverzekering opzeggen is zo gebeurd.

Veelgebruikte verzekeringstermen

Vaak gebruiken verzekeringsmaatschappijen moeilijke verzekeringstermen en vakjargon. Verzekeringen-vergelijken.be helpt u graag bij het leren begrijpen en doorgronden van veel voorkomende en lastige verzekeringsbegrippen.